10 tips om jouw sieraden mooi te houden

1 Geen aanraking met water. Douche en zwem niet met je sieraden. Zeepresten, chloor en zout kunnen achterblijven op en in je sieraden wat uiteindelijk verkleuring veroorzaakt.

2 Vrijhouden van parfum/crème. laat je sieraden niet direct in aanraking komen met zeep, parfum make-up, bodylotion en haarspray.

3 Goed bewaren. Het beste is om je sieraden op een donkere en droge plek te bewaren, bijvoorbeeld in een organzazakje of sieradendoosje.

4 Doe je sieraden af voordat je gaat slapen. Sieraden slijten sneller als je ze blijft dragen en er bestaat een kans dat ze kapot gaan tijdens het slapen.

5 Verklein de kans op knopen. Sluit kettingen, armbanden en andere sieraden met een sluiting voordat je het opbergt. dit verkleint de kans dat er een knoop ontstaat in je sieraden.

6 Doe je sieraden als laatste om.  Het beste is om je sieraden pas als allerlaatste om te doen. Je wilt natuurlijk niet dat je ergens achter blijft haken tijdens het omkleden.

7 Vermijd grote druk. Vermijd grote druk op armbanden van elastiek. Doe ze met beleid om, zodat de rek goed in het sieraad blijft.

8 Kijk uit met chemische producten. Als je in aanraking komt met chemicaliën, doe je sieraden dan af. Draag ze niet tijdens het schoonmaken.

9 Zweten. Doe je sieraden af als je weet dat je zwaar werk gaat verrichten of begint aan een heftige workout. Zweet tast je sieraden aan en daarnaast is het zonde als je sieraden verliest.

10 Pas op met zonlicht of de zonnebank. Stel je sieraden niet bloot aan te fel zonlicht of de zonnebank. Daardoor kunnen je sieraden verkleuren.